Πληροφορίες για το χωριό Παροικιά στην Πάρο - Ξενοδοχείο Πανόραμα

Παροικιά

Η Παροικιά, χτισμένη στην τοποθεσία της αρχαίας πρωτεύουσας, είναι η σημερινή πρωτεύουσα της Πάρου, καθώς επίσης και το κύριο λιμάνι της. Θεωρείται το πολιτιστικό κέντρο του νησιού και διακρίνεται για την εξαίρετη Κυκλαδική αρχιτεκτονική της.

Στην Παροικιά θα βρείτε γραφικά λευκά σπίτια με μπλε πόρτες και παράθυρα, στενά πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακά μαγαζάκια. Ακόμα, στην Παροικιά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες. Εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε σε πεντακάθαρα γαλάζια νερά στην αμμουδιά της Παροικιάς «Λιβάδια».

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Παροικιάς είναι η πασίγνωστη εκκλησία της Παναγιάς Εκατονταπυλιανής, χτισμένη τον 6ο αιώνα, και το Βυζαντινό εκκλησιαστικό μουσείο της. Το Αρχαιολογικό μουσείο και το Κάστρο της Παροικιάς είναι εξίσου ενδιαφέροντα.

 Διαβάστε επίσης...

Νάουσα

Η Νάουσα, το παραδοσιακό αυτό ψαροχώρι με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις κυκλάδες βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Πάρου.

Εκατονταπυλιανή

O ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής είναι το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο του νησιού και ένα από τα σπουδαιότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Ελλάδας.

Πίσω Λιβάδι

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη Μάρπησσα βρίσκεται αυτό το λιμανάκι με ψαροταβέρνες που συνδέει ακτοπλοϊκά την Πάρο με άλλα νησιά μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φράγκικο Κάστρο

Εξαιρετικό είναι το Φράγκικο κάστρο, στο μοναδικό ύψωμα προς τη θάλασσα, δηλαδή η ακρόπολή που έκτισαν οι Φράγκοι με μέλη από τους αρχαίους ναούς.